VisitRingsted
Sorø Bådfart

Sorø Sø (Bådfart)

Hvert år byder Ringsted Kongrescenter velkommen til mere end 35.000 kulturgæster via mere end 60 kulturarrangementer

 

 

Sorø Sø Bådfart
Oplevelser med Sorø Bådfart

Ringsted Kongrescenter er et musikhus og kursus- og konferencecenter. Vi afholder hvert år ca. 200 arrangementer her i blandt koncerter, shows, stand-up, teater, foredrag, messer, kursus, konferencer og meget mere.

Om Sorø Bådfart

Rutesejladsen på Sorø Sø går tilbage til 1870, hvor Smedemester Friis startede med en 9 meter lang dampbåd af jern. Båden hed Ægir og blev bygget på Nommesens maskinfabrik her i Sorø. Som nævnt blev den overtaget af aktieselskabet Parnas og fik en benzinmotor, da passagererne nær blev skoldet af dampen fra maskinen.

Ægir og dens søsterskib Ran, en klinkbygget træbåd som kom til i 1905, klarede sejladsen helt frem til 1971 kun afbrudt af brændstofproblemer under verdenskrigene. Under 1. Verdenskrig ordnede man det ved at ansætte folk til at ro Ran til Parnas, men under 2. Verdenskrig måtte man forsyne Ægir med en elektromotor, som kunne klare turen frem og tilbage på en opladning.

Båden er udstyret med toilet, er overdækket med sider der i dårligt vejr kan lukkes vind- og regntæt, men stadig med udsigt.

Der kan, efter reservation, medbringes op til 2 almindelige kørestole – ikke elektriske – og kun fra Søgade (godkendt handikaplift).

Rejseselskaber, grupper, firmaer og private selskaber benytter i stigende grad at chartre hele båden uden for de ordinære sejltider i perioden 15. april – 30. oktober.
Turbåden Lille Claus kan sejle med op til 60 passagerer, samt må mad og drikke meget gerne medbringes.