Skip to main content
©  Photo:

Ringsted Middelalderfestival

Spil-levende historie

Museum Vestsjælland har skabt en helt unik middelalderfestival i Ringsted. En festival fuld af oplevelser og historie. Når man ser kong Valdemar skride gennem pladsen, eller deltager i en højtidelig andagt med ærkebiskoppen er det som at blive sendt 800 år tilbage i tiden – og være der selv.

Gøgler-galskab!

Publikum kan følge højdepunkterne i Valdemarernes liv gennem et hav af aktiviteter: Historiske optrin, lege, musik, historiefortælling, klokkespil, dukketeater, ildshow, børneaktiviteter, mad, drikke og varer fra middelalderen. Man kan deltage og f.eks. gå med i optog, danse kædedans eller prøve kræfter med spil eller håndværk – eller man kan slå sig ned og nyde de mange forskellige shows. Man VED, det bliver sjov, når den tossede gøgler kalder folk til med sit ”Gøglergalskab! Dem, der kommer sidst, får de dårligste pladser!”

Sæt god tid af

”Vi regnede med, at vi lige kunne bruge et par timer på middelalderfestivalen, før vi skulle videre til fødselsdag. Men vi blev da nødt til at komme tilbage og bruge hele søndagen også, for der ER så meget, man skal se og prøve. Og tænk, at der er gratis adgang! Det er helt vildt,” siger Louise, mor til 3.